Sci/Tech

Stigao ''Competitive'' mod za PC verziju Overwatch-a

Blizzard je najavio da je kompetitivni način igranja za Overwatch od danas raspoloživ za PC verziju igre.
Stigao ''Competitive'' mod za PC verziju Overwatch-a
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju na Battle.net forumu, navedeni su planovi i za kompetitivno igranje na konzolama, ali će vlasnici istih morati još malo da sačekaju, uzevši u obzir ''Blizzardovo poštovanje datuma'' u pitanju može biti par sedmica.

''Svjesni smo da ovo nije idealan način za lansiranje novog sadržaja, stoga u narednih nekoliko mjeseci ćemo promijeniti proces patchovanja igre, kako bi sinhronizovali sve platforme'', navodi se u saopštenju.

No, popularni ladder sistem je konačno stigao za sve vlasnike PC verzije igre, a kako je najavljeno prva sezona će biti kraća u odnosu na druge te će trajati mjesec i po, umjesto očekivanih dva i po mjeseca. Iz Blizzarda navode da je kraće trajanje sezone kreirano u svrhu bržeg prikupljanja podataka kako bi se ispravile sve potencijalne greške.

Da bi ste otključali ovaj mod igranja potrebno je da na vašem nalogu dostignete 25 nivo, što je već ustaljena mehanika Blizzardovih igara, kako bi se osigurali da igrač već posjeduje osnovno iskustvo o igri. Kada dostignete 25. nivo mod će biti dostupan preko ''Play'' dugmeta. Ovaj mod je moguće igrati solo ili u grupi a pronalaženje protivnika biće regulisano standardnim matchmaking sistemom. Naravno kao i u svakoj igri ove kompanije na kraju sezone igrači će moći da pokupe nagrade u vidu ikonica, skinova, tauntova itd. 

Iz Blizzarda su takođe naveli da su mnoge mape promijenjene za ovaj mod igranja, kako bi dostigli dodatnu dozu balansa i kako bi favorizovale samo jednu stranu u toku partije.

 </p>

Ryuu ga waga teki wo kurau - Hanzo

Portal Analitika