Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznate dobitnice izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas Milanku Kaluđerović i Anu Novaković sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznate dobitnice izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Ani je pripala knjiga "Zvijezde sijaju s neba", a Milanki "Inferno". Obije se mogu naći u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2305zvijezdeSidni Šeldon: Zvijezde sijaju s neba

Ovim romanom Sidni Šeldon se vraća moćnim klasičnim temama koje su od njega napravile jednog od najpopularnijih i najprodavanijih autora na svijetu. A u Lari Kameron kreirao je svoju najupečatljiviju, bogato oblikovanu heroinu do danas.

Lara je američka princeza, milijarderka, ikona glamura i uspjeha i za žene i za muškarce. Prelijepa, ali nesigurna, nemilosrdna a ranjiva. Lara se brutalno borila da postigne sve, ali ipak želi još.

U zasljepljujućem svjetskom okruženju od Londona do Njujorka, od Rinoa do Rima, ona će naći sve što je ikada željela...

2305infernoDen Braun: Inferno

Ova dramatična priča ponovo se dešava u Evropi, u srcu Italije. Profesor semiotike na Harvardu, Robert Langdon, budi se u bolnici sa amnezijom o događajima iz prethodnih par dana. Posljednje čega se sjeća je šetnja kroz harvardski kampus. Međutim, ubrzo shvata da se nalazi u Firenci... Kako je dospio tu i kako je zadobio ranu na glavi?

Profesor Langdon je ovaj put uvučen u zastrašujući svijet smješten u jednom od istorijski najmisterioznijih remek-djela književnosti - Danteovom "Paklu". U takvom svijetu, Langdon se hvata u koštac sa genijalnom zagonetkom, koja ga, da bi je riješio, odvodi u predjele pune tajnih prolaza, kodova, simbola, ali i crteža iz klasične umjetnosti.

U trci sa vremenom, Langdon pažljivo bira ljude kojima može da vjeruje prije nego se svijet nepovratno promijeni...

Portal Analitika