Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Slavica i Veselinka dobitnice izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća "Nova knjiga" sa Gradskom knjižarom, nagradili su dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Slavica i Veselinka dobitnice izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Slavica Kaluđerović dobila je knjigu "Djevojka sa pomorandžama", dok je "Poruka u boci" otišla u ruke Veselinke Čađenović.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1705djevojkaJustejn Gorder: Djevojka s pomarandžama

"Djevojka s pomarandžama" je priča o potrazi za pravom ljubavi i o hrabrosti da se u životu biraju teži putevi za postizanje ciljeva. Roman koji predstavlja svojevrsnu odu života.

Georg, petnaestogodišnji dječak, za rođendan dobija pismo od oca koji je umro kad je dječak imao četiri godine, i koje mu iz korijena mijenja život. Uzbudljivo i zabavno pismo o misterioznoj djevojci s pomorandžama, koje čitamo zajedno sa Georgom, zapravo je prelijepa i dirljiva ljubavna priča.

Kroz pitanja koja otac postavlja sinu, Gorder se i u ovoj knjizi bavi vječitim pitanjima o nastanku svijeta i čovjeka, o tajni univerzum, pokazujući da je majstor originalne kompozicije. Njegov stil pripovijedanja prožet optimizmom, uspijevajući da iznese emocije zaobilazeći patetiku, inspiriše čitaoce širom svijeta.

1705porukaNikolas Sparks: Poruka u boci

Bačena u duboke, skrivene talase mora, prepuštena sudbini, boca je mogla završiti bilo gdje. Umjesto toga, nađena je tri nedjelje nakon što je započela svoje putovanje.

Tereza Ozborn, razvedena majka 12-godišnjeg sina, jednog dana na plaži pronalazi bocu s dirljivim ljubavnim pismom. Pismo počinje sa "Voljena Ketrin, nedostaješ mi kao i uvijek, ali danas je to jače nego obično... Možda zbog toga što danas okean pjeva samo za mene, pjeva pjesmu o našem zajedničkom životu..." Za Gareta, poruka je bila način da izrazi neizmjernu ljubav prema ženi koju je izgubio... Za Terezu, obazrivu i plašljivu od bilo kakve ljubavne veze nakon što je muž iznevjerio, prekrasne misli koje je napisao taj čovjek predstavljaju intrigu koja joj ne da mira. Ohrabrena misterijom i vođena emocijama koje čak i ne razumije u potpunosti , počinje da traga. Potraga je vodi u suncem obliveni primorski grad gdje nailazi na neočekivanu konfrontaciju.

Bilo da je u pitanju slučaj ili igra sudbine ili pak nešto moćnije, životi Tereze i Gareta se spajaju i njihova ljubavna priča otkriva tajnu i životnu istinu koja se ogleda u pronalaženju vječne ljubavi. Napeti emotivni intezitet knjige "Poruka u boci" vodi čitaoce u lov na istinu o čovjeku i njegovim osjećanjima o srceparajućoj i ogromnoj snazi ljubavi.

Portal Analitika