EU web forum

Montenegrine u Evropskom parlamentu

Grupa Montenegrine će predstavljati Crnu Goru na Evropskom događaju za mlade u Evropskom parlamentu u Strazburu, koje će se održati 20. i 21. maja 2016. godine. Studentkinje će predstavljati Crnu Goru kao zemlju aplikanta za članstvo u Evropskoj uniji.
Montenegrine u Evropskom parlamentu
Portal AnalitikaIzvor

Petnaest studentkinja, koje pohađaju studije na crnogorskim fakultetima, imaće priliku da zajedno sa mladim ljudima iz zemalja koje su članice Evropske unije, razmijene ideje i mišljenja o pitanjima koji se tiču mladih, razviju inovativna riješenja koja su od izuzetne važnosti za budućnost cijele Evropske zajednice. Takođe, one će se susresti sa glavnim kreatorima politike na nivou Evropske unije i govornicima koji posjeduju značajno profesionalno iskustvo, među kojima će biti i predsjednik Evropskog parlamenta - Martin Šulc.

,,Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo se upravo mi našle na listi učesnika i što ćemo imati priliku da našu zemlju predstavimo u jednoj od najznačajnijih institucija Evropske unije, obilježavajući tako desetogodišnjicu obnove nezavisnosti Crne Gore“, izjavila je za Portal Analitika liderka grupe, Milena Perošević.  

montenegrinegl1Grupu čine: Milena Perošević, Milosava Cerović, Jelena Stanić, Mirha Tahirović, Aleksandra Luković, Tijana Radulović, Irina Koprivica, Milena Draganić, Ksenija Borilović, Ksenija Banović, Milica Čičarević, Jovana Draganić i Irena Gigović. Većina studentkinja studira na Fakultetu političkih nauka i uključene su u brojnim aktivnostima iz oblasti društvenog aktivizma.

Finansijsku pomoć su pružili: Ministarstvo nauke, Aerodromi Crne Gore, Crnogorski elektroprenosni sistem, UNIQA osiguranje, Opština Podgorica, Studentski parlament Univerziteta Crne Gore i drugi.

 

Portal Analitika