EU web forum

REPORTAŽA: Na putu ka EU (VIDEO)

Reportaža "Na putu ka EU" je rađena u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2014-2018, u okviru projekta pod pokroviteljstvom Britanskog savjeta (British Council Montenegro) i Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.
REPORTAŽA: Na putu ka EU (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

U susret Danu Evrope, 9. maja, napravljena je dokumentarna reportaža 'Na putu ka EU' u režiji Nikole Vukčevića, snimana u nekoliko EU zemalja. Tema reportaže je život običnih 'malih' ljudi u zemljama EU, sa akcentima na mobilnosti, porodičnom biznisu, obrazovanju, proizvodima i razmjeni.

U reportaži, susreli smo se sa francuzom Thomasom Richardom - koji je odabrao da zivi i radi u Sloveniji, upoznali se sa specifičnostima porodice Breznik i njihovog prepoznatljivog porodičnog biznisa Gostione Narobe - zasnovanog na ukusnoj i zdravoj hrani.

Dario Domitrović nas je u Zagrebu upoznao sa dometima svoje firme za design zvuka, u kojoj smo susreli nekadašnjeg podgoricanina - Dušana Maksimovskog, koji vec deset godina gradi uspješnu karijeru kompozitora u Hrvatskoj, i upoznali Dominika Krnjaka, mladog muzičara, rodjenog u Austriji, koji je odlučio da se vrati u zemlju svojih predaka - Hrvatsku.

Reportaža je urađena u okviru projekta "Informisanje javnosti o evropskim integracijama i podršci IPA u Crnoj Gori", koji finansiraju Delegacija EU, Britanska ambasada i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, a sprovodi British Council, u produkciji Galileo production Montenegro. Takođe, finalna verzija filma sadrži i prevod sa našeg jezika na engleski, kao i gestovni jezik – u ukupnom duhu tolerancije, kako evropski standardi nalažu.

 

Portal Analitika