In firme

Messenger i WhatsApp obrade 60 milijardi poruka dnevno

Facebookova Messenger aplikacija je bila kompanijina najbrže rastuća platforma u 2015. godini, prema rečima Marka Zakerberga. Takođe ovo je kompanijina druga najpopularnija aplikacija na iOS-u, odmah iza Facebooka.
Messenger i WhatsApp obrade 60 milijardi poruka dnevno
Portal AnalitikaIzvor

Ovi podaci su predstavljeni tokom ovogodišnje Facebookove F8 konferencije. Tokom prošlogodišnje F8 konferencije, otkriveno je da je Facebook Messenger imao 700 miliona aktivnih korisnika na mjesečnom nivou. U januaru je ovaj broj porastao na 800 miliona, a najnovije statistike pokazuju da ta brojka sada iznosi preko 900 miliona korisnika.

Ova statistika ne predstavlja preveliko iznenađenje, kada se uzme u obzir rastuća popularnost messaging aplikacija. Međutim, zanimljivo je da je rast Messengera prevazišao druge Facebookove servise, kao što su WhatsApp i Instagram. Zakerberg je takođe istakao je da kombinovana aktivnost na Messengeru i WhatsAppu sada tri puta veća od SMS poruka, sa 60 milijardi poruka dnevno (naspram 20 milijardi SMS poruka).

Facebook je najavio i bot platformu za Messenger aplikaciju, koja će u servis donijeti novi set funkcija, kao što su personalizovane nove priče, ili mogućnost naručivanja cvijeća preko aplikacije.

Portal Analitika