Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznati dobitnici izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagraili su danas Stojanku Đurović i Filipa Opačića sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznati dobitnici izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

"Tajna mog muža" pripala je Stojanki, dok je "Knjigu o Saladinu" dobio Filip. Oba naslova mogu se naći u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

0404tajnamogLijan Morijarti: Tajna mog muža

Šokantna, kompleksna, vrlo promišljena, istovremeno dirljiva i vrlo zabavna knjiga.

Draga moja Sesilija,

Budeš li ovo čitala, tada sam ja sigurno mrtav...

Do Sesilije, nevjerovatno uspješne poslovne žene, izuzetno posvećene supruge i majke, koja je glavni pokretač i oslonac svoje porodice, prerano stiže pismo njenog supruga. Pismo koje je trebalo da pročita tek nakon njegove smrti. Ali pismo u kojem je ispovijedio svoju najveću i najmaračniju tajnu, dolazi do Sesilije dok je njen muž još živ. Pismo prijeti da razori ne samo njihov zajednički život, već i živote drugih ljudi...

0404knjigaoTarik Ali: Knjiga o Saladinu

Knjiga o Saladinu predstavlja izmišljene memoare Saladina, Kurda oslobodioca Jerusalima, koje je diktirao ličnom pisaru, Ibn Jakubu. Saladin dopušta Ibn Jakubu da razgovara sa njegovom ženom, prijateljima i slugama kako bi mogao što realnije da prikaže sultanov život. Slijedi čitav niz međusobno povezanih priča, pripovijesti prepunih topline, humora i strasti, u kojima se ideali sudaraju sa stvarnošću, a želje brkaju sa snovima.

U središtu romana se nalazi dirljiva ljubavna priča između sultanove najdraže žene Džamile i prelijepe Halime. Ovo je srednjovjekovna priča, ali mnogo toga će biti poznato onima koji prate dešavanja u savremenom Kairu, Damasku i Bagdadu. Izdaja, razočarani vojnici i nerealni savezi čine pozadinu "Knjige o Saladinu". 

Portal Analitika