Literatura

Magijske priče o Hariju Poteru u izdanju Nove knjige

Magijske priče o Hariju Poteru, pod nazivom "Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana" i "Hari Poter i Vatreni pehar" mogu se naći u izdanju Nove knjige.
Magijske priče o Hariju Poteru u izdanju Nove knjige
Portal AnalitikaIzvor

Džoana Rouling vjeruje da će magija uvijek interesovati ljude, iako mnogi ne vjeruju u nju. Sigurna je u to da svako od nas ima moć da kreira sopstveni svijet. Tako je i ona kreirala svoj magijski svijet o Hari Poteru. U februaru je najavila izlazak osmog nastavka priče pod nazivom "Hari Poter i Ukleto dijete".

0104askaban

Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana

Treća hogvortska godina je na pragu, a ljeto koje joj prethodi kao da nikada nije bilo duže... Darslijevi, suroviji nego ikada prije, muštraju i maltretiraju Harija za svaku sitnicu. Za to vrijeme zemlja je u strahu i u panici. I to oba njena svijeta, i ljudski i čarobnjački. Razlog je Sirijus Blek, jezivi i monstruozni ubica koji je pobjegao iz najbolje čuvanog zatvora na svijetu Askabana, kako bi podmirio još nekoliko starih računa... Priča se da mu je cilj samo jedan - sam Hari Poter koji mu pripada na neki sasvim poseban način...

0104pehar

Hari Poter i Vatreni pehar

Dok svi čarobnjaci misle da se onaj malo nakazni ostatak lorda Voldemorta skriva duboko u šumovitim gudurama negdje u Albaniji, opasnost je zapravo mnogo bliže nego što bi iko u Ministarstvu magije mogao pretpostaviti. A kada jedne ljetnje noći, pred sam kraj još jednih otužnih praznika kod Darslijevih, Harija iz jezivog sna budi oštar bol na čelu, baš na mjestu njegovog čuvenog ožiljka, svakom pametnom bi trebalo da bude jasno da Voldemort smišlja neki novi pakleni plan. No, ko će povjerovati snovima četrnaestogodišnjeg čarobnjaka, pa makar to bio i Hari Poter. Možda jedino Sirijus Blek. Četvrta godina školovanja u Hovgartsu, najpoznatijoj školi čarobnjaštva i vještičarenja, donijeće Hariju više po život opasnih avantura nego ijedna prethodna. Baš kao i svima koji se upuste u čitanje ove knjige.

Izlazak osmog nastavka priče pod nazivom "Hari Poter i Ukleto dijete" planiran je na ljeto ove godine, a do tada posjetioci Gradskih knjižara mogu uživati u knjigama "Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana" i "Hari Poter i Vatreni pehar", koje mogu naći u izdanju Nove knjige.

Portal Analitika