EU web forum

Poljoprivredni proizvođači da učestvuju u studijskim putovanjima u zemlje članice EU

Poljoprivredni proizvođači iz Kolašina, Mojkovca, Pljevalja, Žabljaka i Šavnika upoznati su detaljnije sa mjerama podrške koje su im na raspolaganju tokom ove agrobudžetske godine. Sa prezentacijama u ovim opštinama, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su do sada 18 prezentacija širom Crne Gore.
Poljoprivredni proizvođači da učestvuju u studijskim putovanjima u zemlje članice EU
Portal AnalitikaIzvor

Cilj prezentacija je da se poljoprivredni proizvođači bliže upoznaju sa svim vrstama podrške, investicijama koje su prihvatljive za podršku, potrebnom dokumentacijom, načinom prijavljivanja i rokovima za podnošenje zahtjeva. Agrobudžetom su predviđene brojne mjere za povećanje proizvodnje, unaprijeđenje kvaliteta proizvoda i poboljšanje uslova života u ruralnim sredinama. 

Posebno interesovanje poljoprivrednih proizvođača u sjevernim i centralnim opštinama vladalo je za investicije u preradu na gazdinstvima, kupovinu stočnog fonda, izgradnju bazena za odlaganje stajnjaka, adaptaciju katuna, subvencije za stočarstvo i ratarstvo kao i organsku proizvodnju.

Naglašeno je da su svi u obavezi da se upišu u Registar poljoprivrednih gazdinstava, kako bi ostvarili pravo na podršku.

Kao i na prethodnim prezentacijama, i proizvođači iz pomenute tri opštine iskoristili su priliku da upoznaju predstavnike Ministarstva sa problemima s kojima se suočavaju i da daju predloge za naredni Agrobudžet.

Predstavnici Ministarstva pored predstavljanja mjera, ukazali su na značaj udruživanja u koperative i pozvali proizvođače da iskoriste priliku da učestvuju na studijskim putovanjima koje će i ove godine za njih organizovati Ministarstvo u saradnji sa kolegama iz ministarstava poljoprivrede zemalja članica EU.

Portal Analitika