Društvo

Prijave za Compass školu do 25. marta

Volonterski klub Ekonomskog fakulteta otvara prijave za drugu COMPASS školu za sve učenike srednjih škola u Podgorici. COMPASS škola je namjenjena svim srednjoškolcima koji žele da rade na svom profesionalnom i individualnom razvoju i teži da metodama neformalnog obrazovanja i aktivnog učenja, polaznicima pruži priliku da sa iskusnim trenerima rade na svojim vještinama.
Prijave za Compass školu do 25. marta
Portal AnalitikaIzvor

Škola je otvorena za 30 učesnika koji će da se obuče u oblastima komunikacija, javnog nastupa, pisanja CV-a i intervjua sa poslodavcima. Svi zainteresovani srednjoškolci će moći da se prijave popunjavanjem online aplikacione forme koja se nalazi na zvaničnoj stranici Volonterskog kluba Ekonomskog fakulteta. Prijave su otvorene od 14. do 25. marta. Škola je besplatna za sve polaznike i realizovaće se na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, u periodu od 28. marta do 1. aprila.

Volonterski klub Ekonomskog fakulteta je studentska, neprofitna organizacija, koja je osnovana prije četiri godine sa ciljem jačanja kapaciteta studenata i srednjoškolaca, kao i njihovog aktivizma u zajednici. Misija Volonterskog kluba je izgradnja aktivne studentske i učeničke populacije, svjesne svojih mogućnosti, prava i odgovornosti, kroz informisanje, edukaciju, obrazovne programe, socio-humanitarne djelatnosti, promociju aktivizma i neformalnog obrazovanja kroz aktivno učešće u vannastavnim aktivnostima.

"Osnovna ideja naše organizacije jeste da osnaži učenike i studente da kreiraju i vode organizaciju, programe i aktivnosti koje su u njihovom interesu, a da pri tome steknu vještine i iskustvo koje će ih učiniti konkurentinijm na tržištu rada. Jedan od osnovnih principa Volonterskog kluba Ekonomskog fkaulteta jeste i vršnjačko obrazovanje, čime se stavlja snažan akcenat na mogućnost studenata da iskažu svoje kapacitete, vještine i znanje", zaključuje se u saopštenju Volonterskog kluba Ekonomskog fakulteta.

Portal Analitika