Društvo

BEGOVIĆ: Marović knjigama pobjeđuje vrijeme

Predsjednik Političkog savjeta Demokratske partije socijalista Svetozar Marović se trenutno nalazi u boljem psihofizičkom stanju nego u januaru, kada su novinarske kamere zabilježile njegov izlazak iz Specijalnog tužilaštva, kazao je za Pobjedu njegov advokat Zdravko Begović.
BEGOVIĆ: Marović knjigama pobjeđuje vrijeme
Portal AnalitikaIzvor

Bivši predsjednik Skupštine Crne Gore tada je, izlazeći iz Specijalnog tužilaštva sa podignutim rukama na kojima su se nalazile lisice, preko novinara pozdravio sve prijatelje i neprijatelje. Komentarišući Marovićev izgled poslije mjesec provedenih u pritvoru, Begović je ocijenio da je njegov klijent "za mjesec dana ostario 10 godina".

- Marović je u boljem stanju. U prirodi čovjeka je da se prilagođava situaciji i adaptira na loše i na dobro. Objektivno, gospodin Marović ne može biti dobro u situaciji u kojoj se trenutno nalazi, ali bitno je da snaga njegovog duha ne slabi - rekao je advokat Begović.

Kako je kazao, Marovića u Istražnom zatvoru posjećuje svaki drugi dan.

- Komentarišemo spise predmeta, razmjenjujemo mišljenja, pravimo planove odbrane. U svakom slučaju, život teče dalje - opisao je Begović susrete sa visokim funkcionerom DPS-a.

Naveo je da se Marović i dalje nalazi sam u sobi, ali da samoću pobjeđuje uglavnom družeći se s knjigama. Kako je Begović ispričao, prilikom svake posjete Maroviću stignu dvije-tri knjige.

- On je tamo u nekakvom svom svijetu. Sluša jednu vrstu duhovne muzike, čita, ali i stvara tako što bilježi "psihološke mrvice", kako to kaže gospodin Marović. I tako čeka. Na taj način pobjeđuje vrijeme, čamotinju i iščekivanje - kaže Begović.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

 

Portal Analitika