Društvo

Festival: Vina i ukljeve neće faliti

Festival vina i ukljeve na Virpazaru, koji je nekoliko puta odgađan zbog rekonstrukcije mosta i vremenskih neprilika, održava se danas i sjutra.
Festival: Vina i ukljeve neće faliti
Portal AnalitikaIzvor

Tradicionalno, i ove godine se na Viru okupilo više hiljada ljudi, koji imaju priliku da uživaju u specijalitetima tog crmničkog kraja - domaćem vinu i ukljevi.

Predsjednik Mjesne zajednice Crmnica, Đuro Pejović, rekao je da se dugo očekivani Festival vina i ukljeve napokon, poslije više odlaganja, održava ovog vikenda.

"Razlog odlaganja je poznat, rekonstrukcija starog mosta iz doba Kralja Nikole. Onda smo kasnije imali vremenske neprilike", rekao je Pejović za RTCG.

Kad je riječ o ponudi, Pejović je rekao da je obezbijeđena degustacija crmničkog vina i čuvene ukljeve iz Skadarskog jezera.

04aa05e6-1d7d-46a5-9906-a6e

"Ove smo godine imali malo problema s ukljevom, jer mart mjesec nije baš mjesec za ukljevu. Ali mi smo se pripremajući u januaru i februaru za festval pripremili određenu količinu ribe za naše goste", kazao je Pejović.

On je rekao da se ove godine očekuje 31 izlagač vina, a sjutra u 14 sati biće proglašenje najboljeg izlagača vina. Postavljeno je oko 70 štandova.

Odabrana je i najbolja pjesma o vinu, a to je pjesma Dragana Vugdelića. Goste će danas zabavljati pop pjevačica Jelena Tomašević, a sjutra će biti priređen koncert grupe Leksington bend.

Nastupaju i brojni folklorni ansambli.

Portal Analitika