Društvo

Održana komemoracija povodom smrti automobiliste Ivana Kape

U plenarnoj sali Skupštine Prijestonice danas je održana Komemorativna sjednica povodm smrti našeg sugradjanina, trofejnig automobiliste i člana AMSK "Lovćen" Ivana Kape.
Održana komemoracija povodom smrti automobiliste Ivana Kape
Portal AnalitikaIzvor

Komemoraciji su prisustovali brojni gradjani, medju kojima i članovi porodice Kapa, predstavnici gradske uprave - gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović, predsjednik Senata Prijestonice dr Milovan Janković, odbornici u Skupštini Prijestonice Cetinje, članovi AMSK "Lovćen" i Auto-moto saveza Crne Gore, brojni sportisti iz našeg grada i drugi građani.

Na početku Komemorativne sjednice prisutni su minutom ćutanja odali počast preminulom Ivanu Kapi, nakon čega je uslijedilo obraćanje Filipa Moštrokola, člana Auto-moto sportskog kluba "Lovćen".

-Naš grad je danas tužan i tih. Tuguje Cetinje - riječi su kojima Moštrokol započeo oproštajni govor.
- Od njegovog dolaska u klub pa do onog kobnog Petrova dana, kojega ćemo pamtiti za našega života, naš Ivan je dao sve što se može dati kako bi bili bolji, brži i najbolji. A mi koji smo se družili sa njm i koji smo se takmičili sa vremenom, nastavljamo da ga nosimo u srcu, sjećanju, lijepim uspomenama, u svakom budućem sjetnom osmjehu - dodao je Moštrokol.


U ime porodice prisutnima se obratio Dragan Marković i izrazio veliku zahvalost svima koji su bili uz porodicu Kapa bili proteklih dana.

- Želim da vam iskažem zahvalnost na tome što ste uz nas bili svih proteklih dana, dok smo svi zajedno vjerovali da će naš Ivan svoju najveću i najvažniju, životnu trku, završiti na cilju na kojem smo ga svi čekali. Ivan je svojim bićem disao za ovaj grad, svojim mu je radom doprinosio svakog dana, pa je i kao čovjek i kao sportista ostavio dubok i neizbrisiv trag - rekao je on.

Ivan Kapa biće sahranjen danas na cetinjskom Novom groblju u 15:00 časova.

 

Portal Analitika