Društvo

Rad Ane Matić logotip proslave desetogodišnjice nezavisnosti

Organizacioni odbor za obilježavanje desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore na sjednici koja je održana danas, između radova šest poznatih crnogorskih grafičkih dizajnera pristiglih po pozivnom konkursu Odbora jednoglasno je izabrao rješenje Ane Matić.
Rad Ane Matić logotip proslave desetogodišnjice nezavisnosti
Portal AnalitikaIzvor

Idejno–grafičko rješenje vizuelnog identiteta proslave jubileja „Deset godina obnove crnogorske nezavisnosti“ čini forma odličja tj. medalje, koju ispunjavaju strelice, odnosno trouglovi usmjereni ka središtu, u mnogostrukom kretanju i jedinstvu različitih djelova.

Kako je saopšteno iz vladine Službe za odnose s javnošću, ovakvo rješenje simbolizuje različite narode i kulture koji tvore hiljadugodišnji multikulturalni identitet crnogorske države. Odličje, odnosno medalja ukazuje i na duh pobjede i dužnu počast zajedničkom patriotskom, istorijskom činu obnove nezavisnosti, kako piše u dizajnerskom obrazloženju.

1103logo2

Osnovne boje logotipa su boje državnih simbola Crne Gore – crvena i zlatna uz ispis „Decenija obnove nezavisnosti, hiljadu godina državnosti“, uz potpis posljednjeg stiha himne Crne Gore „Da je vječna Crna Gora“.

Logotip će tokom jubilarne godine biti istaknut na memorandumima, poslovnoj korespondenciji i dokumentima svih državnih institucija, kao i programima u okviru proslave jubileja koji će se realizovati pod ovim znakom. Logotip će nositi ispise i na engleskom i albanskom jeziku.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Odbora, glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Milan Roćen.

Portal Analitika