Društvo

Komanski most proglašen tajnim predmetom

Povodom slučaja navodne zloupotrebe štićenika Komanskog mosta u političke svrhe, Osnovno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet, koji je kako je saopšteno iz MUP-a proglašen tajnim.
Komanski most proglašen tajnim predmetom
Portal AnalitikaIzvor

Poslanica Branka Bošnjak nedavno je u javnosti pokrenula priču o navodnoj zloupotrebi štićenika Komanskog mosta u političke svrhe. Bošnjak je navela da se oko 60 štićenika te institucije nalazi u Biračkom spisku, iako su te osobe lišene poslovne sposobnosti te ne mogu da glasaju. Na taj način se, kako tvrdi, manipuliše tom ranjivom populacijom.

Kako prenosi radio Antena M povodom slučaja navodne zloupotrebe štićenika Komanskog mosta u političke svrhe, Osnovno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet.

"Povodom navoda poslanice Skupštine Crne Gore da su suprotno zakonu štićenici Zavoda Komanski most upisani u Birački spisak u Osnovnom državnom tužilaštvu je formiran predmet. Izviđaj u tom predmetu je u toku i u cilju zaštite interesa postupka ne možemo saopštiti više informacija", kazala je za Antenu M portparol Osnovnog državnog tužilaštva i državna tužiteljka Danka Ivanović -Đerić.

"Državno tužilaštvo je dostavilo zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova za dostavljanje podataka. Ministarstvo je istog dana pripremilo odgovor, a onda ga i poslalo Tužilaštvu. Budući da je ovaj predmet klasifikovan kao tajni podatak ja vam pojedinosti ne mogu saopštiti”, kazao je sekretar MUP-a Dragan Pejanović na današnjoj konferenciji za medije.

Antena M, foto: RTCG

Portal Analitika