Društvo

Zhivei posjetio kompaniju Fly Montenegro Travel

Ambasador Republike Kine u Crnoj Gori, Cui Zhivei, posjetio je turističku kompaniju Fly Montenegro Travel. Povod posjete bio je jačanje turističke saradnje dvije države, zahvaljujući aktivnostima Fly Montenegro Travel-a, saopšteno je iz te kompanije.
Zhivei posjetio kompaniju Fly Montenegro Travel
Portal AnalitikaIzvor

Pomenuta kompanija planira ozbiljno da prodre na tržište Kine. Već prošle godine je započeta saradnja sa kineskim kompanijama i realizovane su grupe od preko 100 kineskih turista koji su posjetili Crnu Goru i time otvorili novo poglavlje turističke saradnje među dvjema državama.

Izvršni direktor kompanije, Ana Marojević, ambasadoru je predstavila kompaniju i napredak u vezi sa otvaranjem turističkog tržišta Kine, kao i skorašnju posjetu i predstavljanje na turističkom sajmu u Budimpešti, iskazavši nadu da će ambasada Republike Kine nastaviti sa pružanjem podrške razvoja odnosa.

Ambasador Cui Zhiwei je iskazao poštovanje za naporan rad u dugoročnoj promociji turističke saradnje Crne Gore i Kine, i nadu da će incijativa Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope dovesti do bliže saradnje u svim sferama. Takođe je naglasio da će ambasada nastaviti da prati  i podržava Fly Montenegro Travel u realizaciji planova. Na kraju posjete, zaželio je svima u kompaniji uspješnu godinu majmuna.

“Turizam je najvažnija crnogorska industrija i uz jaču saradnju kineskih i crnogorskih kompanija u pogledu turističkih ili biznis posjeta, razvoj je neminovan”, naglasio je ambasador Cui.

Obje strane se nadaju pojednostavljenju viza za kineske državljane i bližoj budućoj saradnji među kompanijama iz turističkog domena dviju država.

 

Portal Analitika