Društvo

Otvoreno takmičenje Case Study Show

Saradnja tri crnogorska univerziteta na projektu Case Study Show pokazatelj je da za visoko obrazovanje u Crnoj Gori ima budućnosti, ocijenio je ministar prosvjete, Predrag Bošković navodeći da taj projekat treba da postane ključ obrazovnog sistema.
Otvoreno takmičenje Case Study Show
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je danas otvorio takmičenje Case Study Show, na kojem će studenti Univerziteta Crne Gore, Mediterana i Donje Gorice, imati priliku da kroz simulaciju biznis okruženja, pokažu kako bi se snašli pred konkretnim poslovnim izazovom.

Takmičenje će trajati do 11. marta, a biće održano na Univerzitetu Donja Gorica (UDG).

„Saradnja tri univerziteta na ovakvom projektu pokazuje da za visoko obrazovanje u Crnoj Gori ima budućnosti“, kazao je Bošković, navodeći da takva saradnja donosi kvalitet i znanja.

On smatra da Case Study Show treba da postane ključ obrazovnog sistema i tradicija koja se neće prekinuti. 

Individualizam je, kako je naveo, odličan i treba ga razvijati ali svaki rezultat dolazi kao „plod timskog rada“.

„Mreža koju kao studenti stvarate kroz ovakve projekte opredijeliće vas šta ćete biti nakon studiranja i budite njen dio jer sami ništa nećete napraviti“, poručio je Bošković.

Prema njegovim riječima, projekat treba da postane praksa u Crnoj Gori koja će se primjenjivati u osnovnim i srednjim školama.

Božidar Vuković, iz Organizacije mladih Crne Gore kazao je da je projekat zamišljen kao kontinuirana podrška reformi visokoobrazovnog sistema, u kojem je potreba za sticanjem praktičnih znanja i vještina prepoznata kao prioritet.

„Cilj naše organizacije je da realizacijom brojnih aktivnosti u narednom periodu održimo kontinuitet i ideju projekta“, kazao je Vuković.

On je najavio da će sledeće godine učestvovati na međunarodnom takmičenju za rješavanje studije slučaja. 

Rektor UDG-a Veselin Vukotić, smatra da ideje kao što je Case Study Show doprinose povećanju kvaliteta nastave na univerzitetima i povećanju sposobnosti studenata.

„Dobro je da imamo više novih ideja u oblasti obrazovanja i da jedna nevladina organitacija ovo organizuje“, kazao je Vukotić.

On smatra da ni jedna institucija nema monopol nad obrazovanjem i da je potrebno da se podrže sve inicijative koje dolaze od mladih.

„Ideje, kao što je ova, doprinose povećanju kvaliteta nastave ali i sposobnosti i kreativnosti studenata“, rekao je Vukotić. (Mina)

Portal Analitika