Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Dvije dame dobitnice izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas Stojanku Đurović i Anu Spaić sa po jednom knjigom.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Dvije dame dobitnice izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Stojanka je dobila "Avanture nevaljale djevojčice" dok je roman "Bili smo lažovi" pripao Ani. Knjige se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

0703avantureMario Vargas Ljosa: Avanture nevaljale djevojčice

"Avanture nevaljale djevojčice" je fantastičan ljubavni roman koji govori o pravoj potpunoj ljubavi koja traje za cijeli život. Ljubavi koja traje baš zbog toga što drugu osobu prihvatamo sa svim svojim vrlinama i manama.

Mladom Peruancu Rikardu ostvario se san iz najranijeg djetinjstva. Napušta svoj rodni grad Limu i odlazi u Pariz da tamo živi. U Parizu sreće svoju ljubav iz mladosti koja će izmijeniti njegove planove. Iako je Čileanka sušta suprotnost Rikarda, on ne odustaje od nje.

Dok je zanosna Čileanka spremna da gazi preko ljudi da bi ispunila svoje ambicije i obezbijedila materijalnu sigurnost, bježeći od prepuštanja iskrenim emocijama, Rikardo nije pretjerano ambiciozan, ali je željan ljubavi i mirnog porodičnog života. Različite želje, shvatanja i životni putevi nijesu spriječili Rikarda da osvoji srce nevaljale djevojčice.

0703bilismoE. Lokart: Bili smo lažovi

Jedna divna i uvažena porodica. Jedno privatno ostrvo. Jedna izuzetna, ali povrijeđena djevojka. Jedan strastven i pravdoljubiv momak. Jedna grupa koju čine četiri prijatelja - Lažovi - čije prijateljstvo postaje razorno. Pobuna. Nesrećni događaj. Tajna. Jedna laž za drugom. Iskrena ljubav. Istina. Britko oslikan portret jedne porodice za koju je očuvanje sopstvenog statusa krajnji cilj koji na kraju prerasta u pravu tragediju.

Kroz porteret jedne rasturene porodice, E. Lokart oslikava kako pohlepa i rivalstvo uništavaju bajkovitu priču. Borba za nasljedstvo. Ljubavna priča. Katastrofalna nesreća. Amnezija. Šta se zapravo desilo i da li je stvarno sve to samo slučajno?

Portal Analitika