Literatura

CDNK: Tripković, Popović i Nikolaidis gostuju u Rijeci

Crnogorsko društvo nezavisnih književnika iz Podgorice, predstaviće sjutra antikvarnici-knjižari "Ex Libris" u Rijeci od 19 časova, kao nastavak saradnje između crnogorskih i hrvatskih pisaca.
CDNK: Tripković, Popović i Nikolaidis gostuju u Rijeci
Portal AnalitikaIzvor

Hrvatskoj javnosti predstaviće se pjesnikinja Dragana Tripković, književnik i izdavač Milorad Popović, te književnik i esejista Andrej Nikolaidis.

- Radi se o višestruko nagrađivanim autorima triju generacija i triju književnih poetika iza kojih su brojna priznanja u Crnoj Gori i inostranstvu, a koji se smatraju trenutno jednima od najvažnijih autora koji pišu na crnogorskom jeziku. Tamošnje publika imaće priliku da se upozna s najnovijim dometima crnogorske književnosti, a otvoriće se i aktuelna pitanja crnogorske književne scene. Predstavljanje Dragane Tripković, Milorada Popovića i Andreja Nikolaidisa, te razgovor s njima vodiće riječki književnik Milan Zagorac - ističe se u najavi iz CDNK.

Takođe podsjećaju da je ovo uzvratni susret, budući da su u junu 2015. godine autori Kristina Posilović i Zoran Žmirić učestvovali na predstavljanju recentne hrvatske i riječke književnosti u Podgorici i Cetinju. Promocije su omogućene u saradnji s Gradom Rijekom, Zajednicom Crnogoraca Primorsko-goranske županije iz Rijeke i CDNK iz Podgorice.

Portal Analitika