Zanimljivosti

Tokoroa traži doktora- plata 240.000 eura godišnje, tri mjeseca odmora

Plata od 400.000 novozelandskih dolara godišnje, što je oko 240.000 eura, uz tri mjeseca godišnjeg odmora i slobodne vikende, nije bila dovoljna da u mjestu Tokoroa na Sjevernom ostrvu Novog Zelanda pronađu novog doktora.
Tokoroa traži doktora- plata 240.000 eura godišnje, tri mjeseca odmora
Portal AnalitikaIzvor

Alan Keni je vlasnik lokalne ordinacije na ostrvu na kojem živi oko 13.600 stanovnika. Od tog broja, njih 6.000 su njegovi pacijenti, pa on nije imao problem da ponudi prilično veliku sumu novca kako bi pronašao pomoć. Ipak, već četiri mjeseca niko se ne javlja na njegov oglas, piše "Telegraph".

"Imam sve više posla i ne mogu sam da stignem. Zarada je nevjerovatna i što više pacijenata ima, biće još veća. Volim svoj posao i želim da nastavim da ga radim, ali bukvalno razbijam glavu o zid pokušavajući da nađem nekog s kim ću podijeliti obaveze", kaže Keni.

On već ima 61 godinu i smatra da ako nastavi istim tempom, neće moći dugo da izdrži.

"Kad je ovako teško da nađem pomoć, kako li će tek naći zamjenu za mene kad više ne budem mogao da radim", pita se dr Keni, koji je sa 30 godina doselio iz Velike Britanije.

Ljekari na Novom Zelandu u prosjeku primaju između 150 i 200 hiljada novozelandskih dolara godišnje.

Kao razlog za nedostatak interesovanja za poziciju u Tokoroi nadležni navode izolovanost lokacije, slab izbor škola i ruralno okruženje.

(Vijesti.ba)

Portal Analitika