Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja "Nove knjige" za Mariju i Marinu

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja "Nove knjige" za Mariju i Marinu
Portal AnalitikaIzvor

Ovog ponedeljka  knjiga "Čitanje s lista" otišla je u ruke Marije Bošković, a djelo "Pakleni planovi" dobila je Marina Manojlović.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

Dafni Kalotaj: Čitanje s lista

Liričan i evokativan, ovaj roman se bavi pitanjima: koji je smisao porodičnog života, koji je smisao umjetnosti i ljepote u svakodnevnom životu i koliki značaj ima intuicija, kako u kreativnom stvaranju, tako i u individualnom razvoju.2102citanje

"Čitanje sa lista" prati život tri različita karaktera - Remi, Hejzel i Nikolasa - i govori o tome kako se njihovi životni putevi ukrštaju. Nikolas i Hejzel su srećno vjenčani par. Nikolas je dirigent koji radi u Bostonu, a Hejzel je okupirana brigom oko bolesnog oca u Sjevernoj Karolini. Iako ne vjeruju da razdvojenost ugrožava njihov brak, Nikolasovo lutanje oka može imati razorne posljedice po Hejzel. Remi je mlada violistkinja, i od trenutka kada se Nikolas pojavio kao njen dirigent, on okupira njenu pažnju. Remi ne uspijeva da odoli šarmantnom dirigentu i njihove simpatije prerastaju u ljubav.

Dvadeset godina kasnije, Remi i Hejzel se slučajno susreću. Na prvi pogled, njihov susret se čini beznačajnim, ali to je susret koji čini da ove tri osobe postanu nerazdvojne.Dafni Kalotaj još jednom je napisala roman koji čitaoci neće moći da ispuste iz ruke.

Sidni Šeldon: Pakleni planovi

2102pakleni

Šeldonov roman "Pakleni planovi" predstavlja do kraja napetu kriminalističku dramu čiji su akteri atraktivna poslovna žena i ambiciozni guverner.Njihova priča kreće se od ljubavi do neizmjerne mržnje i želje za osvetom.Zaplet koji se razvija u romanu održava budnom čitaočevu pažnju, a radnja obiluje nepredvidivim događajima i epizodama.

Portal Analitika