Sci/Tech

Lazović na Mobile World Congress-u u Barseloni

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović prisustvovaće od 22. do 25. februara Ministarskom programu na temu "Connecting everyone and everything to a better future", koji će biti održan u okviru Mobile World Congress-a u Barseloni, Španija.
Lazović na Mobile World Congress-u u Barseloni
Portal AnalitikaIzvor

Ministarski program kao dio godišnjeg Mobile World Congress-a organizuje se uz podršku Asocijacije mobilnih operatera i povezanih kompanija GSMA, a njegov cilj je da na jednom mjestu okupi predstavnike vlada i regulatora, kako bi kroz debate o ključnim pitanjima mobilne industrije proširili svoja znanja i time doprinijeli kreiranju infrastrukturne osnove za razvoj inovacija.

"Tema Ministarskog programa 2016, "Connecting everyone and everything to a better future", naglašava ključnu ulogu koju mobilna tehnologija ima u povezivanju ljudi, transformišući društvo tako što omogućava ubrzani društveni i ekonomski napredak", saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Mobile World Congress je jedan od najvećih i najprestižnijih događaja globalne mobilne industrije.

"Kongres će biti i prilika za niz bilateralnih susreta sa menadžmentom poznatih svjetskih kompanija i kolegama iz zemalja učesnica", navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika