Sci/Tech

Facebook širi "aplikaciju protiv samoubistava"

Alat za prevenciju samoubistava je zvaničan naziv aplikacije iz kuhinje Facebooka, čiji je cilj da pruži "emotivnu podršku" osobama sa dubokim problemima i samoubilačkim mislima, ali i njihovim porodicama.
Facebook širi "aplikaciju protiv samoubistava"
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Aplikacija je poslije SAD i Australije stigla i do Velike Britanije u unaprijeđenoj verziji, koja je razvijana u saradnji sa "Dobrim Samarićanima".

Korisnici društvene mreže pomoću ove aplikacije mogu da prijavljuju posebnim timovima "zabrinjavajuće poruke", a u slučaju ozbijlnih prijetnji samoubistvom dobijaju kontakt kome da se što prije obrate.

"Zabrinjavajuće poruke" obrađuju posebni timovi koji imaju 24-časovno radno vrijeme i koji reaguju u skladu sa domaćim propisima., a zatim se preko Fejsbuka kontaktira autor takvih poruka.

Uz poruku da "nisu sami", njima se saopštava da se na taj način komunicira sa mnogo ljudi svakog mjeseca i daje im se izbor da odmah porazgovaraju sa nekim - svojim prijateljem ili stručnim licem - ili da dobiju savjete od stručnjaka kako da se izbore sa svojom situacijom.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika