EU web forum

Uručene nagrade pobjednicima kviza "Igraj online - Crna Gora i EU"

Učenik IX razreda OŠ "Oktoih" iz Podgorice Predrag Čarapić osvojio je prvo mjesto na takmičenju "Igraj online - Crna Gora i EU", drugo mjesto pripalo je učenici VIII razreda OŠ "Maksim Gorki" iz Podgorice Anji Radulović, a treće učeniku VIII razreda OŠ "Pavle Rovinski" iz Podgorice Luki Vojinoviću.
Uručene nagrade pobjednicima kviza "Igraj online - Crna Gora i EU"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom, pobjednicima kviza, koji je organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, danas je nagrade je uručio glavni pregovarač, ambasador Aleksandar Andrija Pejović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, online takmičenje u znanju o procesu evropske integracije za učenike osmih i devetih razreda osnovnih škola u Crnoj Gori održano je 21. decembra, a u kvizu je učestvovalo 158 učenika.

"Kriterijumi na osnovu kojih su odabrani najbolji rezultati bili su tačnost i brzina u davanju odgovora. Za prva tri mjesta obezbijeđene su vrijedne nagrade-lap top, tablet i mobilni telefon, a deset prvoplasiranih učesnika je nagrađeno poklon paketima promotivnog materijala ME4EU, EU4ME", navodi se u saopštenju.

Osim Čarapića, Radulovićeve i Vojinovića, nagrađeni su još i Anida Joha-VIII razred, OŠ Meksiko Bar, Aćim Gogić-IX razred, O.Š. "Vuk Karadžić" Bijelo Polje, Iva Čović-VIII razred, OŠ Meksiko Bar, Nađa Stojanović-VIII razred, OŠ "Savo Pejanović" Podgorica, Kristina Krivokapić-VIII razred, OŠ "Njegoš" Cetinje, Ajla Kalač-IX razred, OŠ "Bratstvo i jedinstvo" Rožaje i Ivana Vlaović-VIII razred, OŠ "Vlado Milić" Podgorica.

Portal Analitika