Literatura

Promocija knjige "Korak naprijed" direktorke Fejsbuka Šeril Sandbreg

Izdavačka kuća Nova knjiga, Pobjeda i portal Analitika Vas pozivaju na predstavljanje knjige, operativne direktorke Fejsbuka Šeril Sandbreg, pod nazivom Korak naprijed.
Promocija knjige "Korak naprijed" direktorke Fejsbuka Šeril Sandbreg
Portal AnalitikaIzvor

O knjizi će u ponedjeljak, 28.12.2015. godine, u Gradskoj knjižari na Trgu republike, sa početkom u 18:00 časova, govoriti:

- Radmila Vojvodić, pozorišna rediteljka, dramska spisateljica, i univerzitetska profesorica

- Sonja Drobac, glavna i odgovorna urednica TV Prva

- Nataša Đukanović, direktorka marketinga u kompaniji DoMEn

U ime izdavača, prisutnima će se obratiti:

- Predrag Uljarević, direktor izdavačke kuće Nova knjiga

- Tinka Đuranović, izvršna direktorka portala Analitika

- Vlatko Simunović, urednik rubrike za kulturu dnevnog lista Pobjeda

Šeril Sandberg je operativna direktorka društvene mreže Fejsbuk, prije toga je bila potpredsjednik Globalne onlajn prodaje i operacija u Guglu i šef osoblja Državne blagajne Sjedinjenih Država u vrijeme administracije predsjednika Klintona, menadžment konsultant u kompaniji Mekinsi i ekonomista u Svjetskoj banci. Nalazi se na Forčunovom spisku 50 najmoćnijih poslovnih žena i Tajmovom spisku 100 najuticajnijh ljudi na svijetu. Održala je nadahnut TEDTalk 2010. godine, u kojem opisuje kako žene nenamjerno koče svoje karijere. Njen govor, koji je postao fenomen i pogledan je više od dva miliona puta, ohrabio je žene da „sjednu za sto“, potraže izazove, preduzmu rizik i streme ka svojim ciljevima sa užitkom.  Stekla je bakalaureat summa cum laude na Univerzitetu Harvard i magistirirala sa najvišim počastima na Harvardskoj poslovnoj školi.

U knjizi Korak naprijed, Sandbergova spaja šaljive lične anegdote, činjenice i ubjedljiva istraživanja da bi se probila kroz slojeve dvosmislenosti i predrasuda koje okružuju živote i izbore zaposlenih žena. Ona opisuje sopstvene odluke, greške i svakodnevnu borbu da donese ispravne odluke za sebe, svoju karijeru i svoju porodicu. Obezbjeđuje praktične savjete o tehnici pregovaranja, mentorstvu i izgrađivanju zadovoljavajuće karijere, pozivajući žene da postave granice i napuste mit o „postizanju svega.“ Ona opisuje konkretne korake koje žene mogu preduzeti kako bi spojile profesionalno postignuće sa ličnim ispunjenjem i pokazuje koje blagodeti mogu uživati muškarci ako podrže žene na radnom mjestu i kod kuće.

Poseban dio u knjizi Korak naprijed, Sandbergova je posvetila Crnoj Gori, iznoseći podatke i statistike koje se odnose na našu teritoriju. Predgovor za knjigu Korak naprijed napisala je Radmila Vojvodić, pozorišna rediteljka, dramska spisateljica i univerzitetska profesorica.

Duhovita i mudra, knjiga Šeril Sendberg jeste nadahnut poziv u akciju i obrazac za lični razvoj.

Šeril je autor bestselera Korak naprijed: žene, posao i volja za liderstvom i Korak naprijed za diplomce, kao i osnivač LeanIn.org, globalne zajednice posvećene podsticanju svih žena da ostvare svoje ambicije. Šeril je član odbora Fejsbuka, kompanije Volt Dizni, Žene za žene, ONE i Survey Monkey.

Portal Analitika