Literatura

Promocija "Crnogorskog romana" u Nikšiću

"Crnogorski roman" Đura Radosavovića u izdanju Nove knjige biće večeras predstavljen u Blues Brother Bar u Nikšiću, od 21 čas.
Promocija "Crnogorskog romana" u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Na promociji će govoriti književnica Ksenija Popović i autor knjige Đuro Radosavović.

- "Crnogorski roman" je priča o generaciji rastrgnutoj između tradicije i tranzicije, društvu u raspadanju sa prevelikim nasljeđem i teretom. Ljudi izgubljeni u haosu svakodnevice ne uspijevaju da uopšte odrede sebi cilj. Roditi se u Crnoj Gori istovremeno je i prokletstvo i privilegija. Ovo je priča o hitmenima, ljubavi, porocima, moralu, nemoralu i genima vješto ispletena u vrhunsku književnost. Moderan roman. U ime tradicije, tranzicije i krvne osvete. Crnogorska priča i "Crnogorski roman" - navodi se u predgovoru ovom naslovu.

Đuro Radosavović rođen je 1986. u Titogradu, odrastao u Podgorici, a živi u Beogradu. Učio je engleski i francuski jezik na Institutu za strane jezike u Podgorici. Dobitnik je nagrade Francuskog kulturnog centra za kratkometražni film prikazan na 61. filmskom festivalu u Kanu 2008. godine. Prvi roman "Budva, bagra i blud" objavio je 2011. godine. Preveo je, između ostalih, knjige Antonija Negrija i Majkla Harda, kao i nekoliko bajki za djecu. Objavio mnogo kratkih priča, eseja i književnih kritika. Priče su mu prevođene na francuski, engleski i ruski jezik.

Novo ostvarenje Đura Radosavovića pod nazivom "Crnogorski roman" može se naći u svim Gradskim knjižarama ili poručiti putem sajta www.novaknjiga.com.

Portal Analitika