EU web forum

Gojković: Evropski put i reforme nijesu moguće bez ozbiljne borbe protiv korupcije

Evropski put Crne Gore i očekivane reforme nijesu moguće bez ozbiljne borbe protiv korupcije, a posebno korupcije na visokom nivou, izjavila je portparolka Pozitivne Nataša Gojković povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.
Gojković: Evropski put i reforme nijesu moguće bez ozbiljne borbe protiv korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Gojković je kazala da je i pored aktivnosti Specijalnog tužilastva evidentno da Crna Gora još  nema mjerljive rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, jer pravosnažnih presuda nema.

“Činjenica je da institut finansijske istrage ne funkcionise sto je uslov za efikasne i djelotvorne tužilačke istrage, koje moraju rezultirati optužnicama baziranim na kvalitetnim dokazima pribavljenim u skladu sa zakonom.  Poražavajući su rezultati u oduzimanje imovine stečene kriminalom, a kriminal se kvalitetno može suzbiti vraćanjem  imovine građanima od kojih je oteta”, naglasila je Gojković.

Ona je naglasila da bez vladavine prava nema ekonomske stabilnosti zemlje.

“Zato je ozbiljna borba protiv korupcije   preduslov za pravnu sigurnost odnosno sigurne  investicije i otvaranje novih radnih mjesta.  A bez otvaranje novih radnih mjesta nema ni ekonomske slobode ni nezavisnosti”, poručila je portparolka Pozitivne.

Portal Analitika