Literatura

Razgovor sa Ethemom Mandićem u okviru ATAK-ovog kursa "Književnost i transformacije"

Književnik i predavač Ethem Mandić biće sjutra gost kursa "Književnost i transformacije" u Američkom uglu, od 18 sati, u organizaciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK), a razgovor će moderirati književnik Vasko Raičević.
Razgovor sa Ethemom Mandićem u okviru ATAK-ovog kursa "Književnost i transformacije"
Portal AnalitikaIzvor

Ethem Mandić rođen je 1986. godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je na Filozofskome fakultetu u Nikšiću, a jednu studijsku godinu proveo ja na Filozofskome fakultetu u Zagrebu, kao stipendista Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Hrvatske. Magistrirao je na Filozofskome fakultetu u Sarajevu na odsjeku Književnost naroda BiH i bosanski, srpski i hrvatski jezik.

Objavljivao je eseje, kritike, priče i druge radove u više stručnih i časopisa za kulturu i književnost, među kojima su Lingua Montenegrina, Ars, Kod, Quest i Art. Bio je učesnik više međunarodnih i domaćih naučnih simpozijuma i okruglih stolova. Godine 2015. objavio je monografiju "Pripovjedna proza Huseina Bašića i Zuvdije Hodžića". Radi kao saradnik u nastavi na Fakultetu za crnogorski jezik i knjiežvnost na Cetinju.

Podsjećamo, Alternativna teatarska aktivna kompanija organizuje program "Književnost i transformacije" u partnerstvu sa Fondom za aktuvno građanstvo - fAKT, u okviru projekta "De facto strong" finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility. 

Portal Analitika