EU web forum

U Briselu organizovan susret sa crnogorskim studentima

Crnogorski studenti u inostranstvu predstavljaju veliki potencijal za dalju izgradnju i međunarodnu afirmaciju osnovnih vrijednosti crnogorskog društva, zaključeno je danas u Briselu na sastanku ambasadora Crne Gore u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu Vladimira Radulovića sa predstavnicima Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI).
U Briselu organizovan susret sa crnogorskim studentima
Portal AnalitikaIzvor

Susret sa crnogorskim studentima koji pohađaju studijske programe u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu organizovan je u sklopu projekta OCSI „Otvoreni dani crnogorskih ambasada“.

Predstavnici OSCI prezentovali su misiju i aktivnosti svoje organizacije, kao i niz inicijativa koje imaju za cilj da crnogorskim studentima u inostranstvu omoguće da svoja napredna akademska i stručna znanja, kao i iskustva studiranja i boravka u inostranstvu, razmijene sa kolegama i akademskom zajednicom u Crnoj Gori.

Takođe, predstavljen je predlog projekta „Omladinski ambasadori Crne Gore“, čiji je cilj uključenje crnogorskih studenata širom svijeta u kreiranje i razvoj tzv. “mreže mozgova”, kojom se, kao protivteža odlivu mladih i obrazovanih ljudi iz Crne Gore, želi uspostaviti mehanizam za njihovu aktivnu uključenost i doprinost ukupnom razvoju i prosperitetu crnogorskog društva.

Radulović je izrazio zahvalnost predstavnicima OCSI-a na njihovoj spremnosti da svoja naučna i stručna znanja, iskustva i vrijeme ulože u dalju izgradnju i međunarodnu afirmaciju fundamentalnih vrijednosti crnogorskog društva. U tom smislu, iskazao je punu podršku crnogorskih diplomatskih i konzularnih predstavništava u Briselu aktivnostima i misiji OCSI i izrazio uvjerenje da organizacija svojim aktivnim angažmanom može doprinijeti da veliki ljudski potencijal crnogorskih studenta u inostranstvu bude iskorišćen na dobrobit i napredak njihove matične države.

Susretu, koji je upriličen u Ambasadi Crne Gore u Briselu, prisustvovali su i predstavnici crnogorskih misija pri Evropskoj uniji i NATO-u.

 

Portal Analitika