EU web forum

Održan okrugli sto „Kompatibilnost uslova za učlanjenje u Evropsku uniju"

Potpredsjednik Vlade Duško Marković otvorio je u petak 17. jula 2015. godine okrugli sto pod nazivom „Kompatibilnost uslova za učlanjenje u Evropsku uniju i NATO“, koji je u organizaciji Fridrih Ebert fondacije i NVO Evropski pokret održan u Kongresnom centru u Podgorici.
Održan okrugli sto „Kompatibilnost uslova za učlanjenje u Evropsku uniju"
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Marković govorio je na uvodnom panelu, na temu „Efikasnost u reformama i kompatibilnost uslova za put u EU i NATO“, na kojem su učestvovali i predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović i ambasadorka SR Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker.

U okviru okruglog stola „Kompatibilnost uslova za učlanjenje u Evropsku uniju i NATO“ održan je i panel pod naslovom „Reforme i uslovi u oblasti vladavine prava – konkretni rezultati i novi izazovi“, na kojem je govorio ministar pravde Zoran Pažin.

Zemlja koja ima ambiciju da na ovim prostorima ostvari maksimum sigurnosti za svoje građane i da istovremeno bude ravnopravan član međunarodne zajednice imperativno mora sprovesti reforme sa ciljem prilagođavanja kolektivnom sistemu bezbjednosti, kazala je danas ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić na okruglom stolu "Kompatibilnost uslova za učlanjenje u Evropsku uniju i NATO" u organizaciji NVO Evropski pokret.

 

Portal Analitika