EU web forum

Počela obuka za novinare o EU izvještavanju

Obuka za novinare o EU izvještavanju počela je juce u Podgorici.
Počela obuka za novinare o EU izvještavanju
Portal AnalitikaIzvor

Na obuci učestvuje 20 novinara iz više crnogorskih medija koji su se prvog dana upoznali sa načinom funkcionisanja i donošenja odluka institucija Evropske unije (EU).

Novinari su radili u grupama i imali su zadatak da nakon slušanja predavanja i rasprave o funkcionisanju institucija EU napišu kratku vijest kojom bi čitaocima objasnili kako bi Crna Gora kada postane članica EU bila zastupljena u Evropskom parlamentu, Evropskoj komisiji i Evropskom savjetu.

Cilj obuke je unapređivanje izvještavanje medija u Crnoj Gori o EU i procesu evropske integracije kao i upoznavanje sa najboljom praksom i standardima novinarstva u Evropskoj uniji.

Današnji predavač bio je Endrju Manesa čovjek koji ima više od 25 godina iskustva rada u oblasti menadžmenta i strateških komunikacija u Evropi, Aziji i na Bliskom istoku, a 15 godina je radio za Britanski savjet (pri Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije) u više zemalja Azije i Evrope.

Obuka se nastavlja sjutra i trajaće do 9. oktobra.

Obuku finansiraju Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Britanska ambasada u Podgorici i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, a implementira Britanski savjet u Crnoj Gori.

izvor: EU.ME

Portal Analitika