Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige sa Kristinu i Slavicu

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su dvije čitateljke sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Knjige sa Kristinu i Slavicu
Portal AnalitikaIzvor

Kristina Labović i Slavica Kaluđerović su postale dobitnice knjiga "Opasnost kod End Hausa", odnosno "Molitva moje majke", koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

opasnostkod

Agata Kristi: Opasnost kod End Hausa

U tri dana dogodile su se tri neobične nezgode. Gospođica Bakli u tri navrata jedva je izbjegla smrt. A onda je skriveni ubica pucao na nju...

Na Herkulu Poarou je da riješi jedan od najzanimljivijih slučajeva u svojoj karijeri i otkloni opasnost koja vreba kod End Hausa.

„Osoba koja se krije iza podlih napada u End Hausu đavolski je lukava, ali ne dovoljno lukava da bi nadmudrila i omalenog belgijskog detektiva. Izvrsna priča sa krajnje neočekivanim raspletom“ - Njujork tajms

molitvamoje

Nafisa Hadži: Molitva moje majke

Dirljiva priča o indo-pakistanskoj porodici, njenim običajima i porodičnim odnosima.

Saira Kader, junakinja ovog romana, je samostalna i inteligentna Amerikanka indo-pakistanskog porijekla koja od djetinjstva prelazi granicu između porodične tradicije i želje za nezavisnošću. Kako bi ostvarila želje i zasitila nemirni duh, ona donosi odluku da postane novinarka. Njen prvi članak o prosjakinji doživio je pravi bum kod kritičara.

Njen nemirni duh joj ne dozvoljava da miruje i ona putuje po raznim zemljama širom svijeta, pokušavajući da otkrije sudbinu i živote drugih ljudi.

Portal Analitika