In firme

VW njemački brz - već ima rješenje za skandal

Folksvagen je predstavio plan za rješavanje problema sa sistemima izduvnih gasova i istakao da se sve može popraviti u kratkom periodu.
VW njemački brz - već ima rješenje za skandal
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o sistemima izduvnih gasova Folksvagenovih dizel modela s EA 189 “euro5” motorima i odnosi se na vozila kod kojih je otkriven softver koji manipuliše, odnosno smanjuje nivo štetnosti izduvnih gasova na eko-testovima.

Folksvagen će obavijestiti kupce da se pogođeni sistemi mogu u kratkom roku doradom poboljšati, što se odnosi i na sve ostale brendove iz koncerna. 

Pritom naglašavaju da su sva pogođena vozila tehnički sigurna i spremna za vožnju te da aktuelni novi automobili s “euro6” motorima nisu pogođeni dizel skandalom. 

Iz VW Grupe najavljuju da će u oktobru biti spremna tehnička rešenja i mjere koje će koncern predstaviti nadležnim institucijama, a planiraju postaviti i internet stranice za sve brendove na kojima će se kupci moći informisati o aktuelnom stanju sprovođenja mjera u nadolazećim nedeljama i mjesecima. 

Servisna akcija sprovešće se na svim pogođenim vozilima određene godine proizvodnje i određene modele, na primjer VW “golf” šeste generacije, VW “pasat” sedme generacije ili prva generacija VW “tiguana”, opremljenih dizel motorima EA 189. (B92)

Portal Analitika