EU web forum

EU želi objašnjenje kako je Folksvagen varao

Evropska unija saopštila je da želi brzo da sazna kako je Folksvagen koristio neprimjetan softver za varanje na testovima mjerenja izduvnih gasova
EU želi objašnjenje kako je Folksvagen varao
Portal AnalitikaIzvor

Evropska komesarka za unutrašnje tržište, industriju i preduzetništvo Elzbieta Bienkovska rekla je  da su potrebni "potpuno razotkrivanje" i "čvrsti testovi" izduvnih gasova.

Poslije izbijanja skandala s Folksvagenom u SAD, istrage su pokrenute u Njemačkoj, Italiji i Francuskoj.

Evropska komisija je najavila da će sljedeće godine uvesti nove testove na samim putevima, koji će se koristiti pored sadašnjih, laboratorijskih.

Skandal s Folksvagenom izbio je prošle nedjelje kada je američka Agencija za zaštitu okoline ustanovila da je skoro 500.000 dizel automobila Folksvagena proizvedenih u posljednjih sedam godina, opremljeno softverom tako da pri tehničkoj kontroli lažno prikazuje sastav izduvnih gasova.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.