Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznate dobitnice izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas Slavku Kaluđerović i Tajanu Nedić sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznate dobitnice izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Tajana je dobila knjigu "Ko će suze da briše kad te ne bude više", a Slavka "Jedanaest minuta". Oba naslova mogu se naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2809samaRobin Šarma: Ko će suze da briše kad te ne bude više

"Ko će suze da briše kad te ne bude više" je poučna knjiga koja  svojim sadržajem pomaže da podignete život na viši nivo. Knjiga nudi rješenja za srećniji i ispunjeniji život, podstičući nas da vjerujemo u svoje ideale i da ne odustajemo od njih. Kroz 101 jednostavno rješenje, autor nudi načine kako da se izborimo sa srećom, okolinom, sobom. Uči kako da na jednostavan način podignemo svoje samopouzdanje, da budemo puni nade, poštenja, da vjerujemo u bolje sjutra, u ljude i što je najvažnije - da vjerujemo u sebe.

Knjiga koju vrijedi pročitati, ojačati duh i saznati mnoge životne mudrosti.

2809koeljoPaulo Koeljo: Jedanaest minuta

Kada se nađemo iza zatvorenih vrata, uviđamo da smo poput uplašenih životinja, nesigurni i ranjivi. Ono što bi trebalo da bude čaroban trenutak pretvara se u čin pun krivice, u kome nikad nemamo osjećaj da ispunjavamo tuđa očekivanja. Zaboravljamo da je to jedna od malobrojnih situacija u životu u kojima riječ "očekivanje" treba da bude potpuno zabranjena. Fizički susret dva tijela više je od običnog odgovora na izvjesne tjelesne podsticaje ili instinkte za održanje vrste. Ustvari, on u sebi nosi sveukupnu kulturnu baštinu čovječanstva i ljudskog bića.

Paulo Koeljo

U romanu "Jedanaest minuta", Paulo Koeljo istražuje temu seksa i stvara savremenu, melanholičnu i senzualnu bajku, koja govori o preobražaju jedne žene u potrazi za samom sobom. Marija, mlada djevojka sa sjeveroistoka Brazila, razočarana u ljubav, napušta kuću i polazi u potragu za avanturom i strašću, i tek u Švajcarskoj, radeći kao prostitutka, pronalazi odgovore na svoja najintimnija pitanja. Zasnovan na stvarnim događajima, ovaj roman polazi od banalizacije ljubavi i seksa kako bi nas naveo na promišljanja o ljudskoj prirodi i slobodi da budemo ono što jesmo.

Portal Analitika