EU web forum

Gasprom predložio rješenje spora sa EK

Ruski energetski gigant Gasprom dostavio je predlog kao odgovor na optužbe Evropske unije (EU) za kršenje pravila o konkurentnosti, odnosno da je ta kompanija nametnula nepoštene cijene korisnicima iz istočne Evrope.
Gasprom predložio rješenje spora sa EK
Portal AnalitikaIzvor

Evropska komisija jEK) je u aprilu optužila Gasprom da narušava regulative jedinstvenog tržišta u EU, prenose Nezavisne novine.

"EK može da potvrdi da smo primili niz predloga od Gasproma, koji će biti pažljivo razmotreni", rekao je portparol EK, Ricardo Cardoso.

Gasprom je potvrdio da je predlog poslat i da je izražena spremnost za razgovore sa predstavnicima EK radi postizanja dogovora.

EK optužuje Gasprom da ometa konkurenciju na tržištima centralne i istočne Evrope, gdje je ta kompanija najdominantniji dostavljač gasa.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.