EU web forum

Lukšić- Slobodnik: Slovačka će nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u NATO

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić razgovarao je danas sa državnim sekretarom u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Igorom Slobodnikom.
Lukšić- Slobodnik: Slovačka će nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Slovačka će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u procesu evroatlantske kao i evropske integracije, poručeno je sa sastanka. Slobodnik je kazao da je Crna Gora sve bliža pozivu za članstvo u NATO te pohvalio vidan napedak ostvaren u prethodnom periodu. Ukazavši na važnost nastavka uspješnog sprovođenja reformi istakao je da će Slovačka i u narednom periodu biti snažan podržavalac integracije Crne Gore u NATO i EU.

Potpredsjednik Lukšić je podsjetio na rezultate u ključnim oblastima reformi istakavši da Vlada ostaje u potpunosti posvećena njihovom daljem sprovođenju, o čemu  svjedoči i intezivan javni dijalog o važnosti članstva Crne Gore u NATO.  On je zahvalio na punoj podršci Slovačke evropskom i evroatlanskom putu izrazivši uvjerenje da će dvije zemlje, kroz različite oblike saradnje u ovim procesima kao i bilateralnim odnosima, nastaviti da jačaju i unaprjeđuju veoma dobre i prijateljske odnose.

Portal Analitika