EU web forum

Pejanović-Đurišić na Evropskom odbrambenom samitu u Briselu

Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić učestvovaće na Evropskom odbrambenom samitu koji će se 15. i 16. septembra održati u Briselu.
Pejanović-Đurišić na Evropskom odbrambenom samitu u Briselu
Portal AnalitikaIzvor

Samit organizuje Minhenska bezbjednosna konferencija u saradnji sa Predstavništvom Slobodne države Bavarske pri Evropskoj uniji.

Pejanović-Đurišić će učešće na Samitu iskoristiti za promovisanje ostvarenog napretka Crne Gore na evroatlantskom putu. Ona će naglasiti potpunu posvećenost naše zemlje kontinuiranom sprovođenju reformi, kako bi u cjelosti bila spremna za pozivnicu NATO krajem ove godine.

Ministarka odbrane će učesnike Samita u Briselu informisati o crnogorskom učešću u međunarodnim misijama i operacijama, te naglasiti punu spremnost Crne Gore u doprinošenju globalnom miru i stabilnosti.

Evropski odbrambeni samit u Briselu će okupiti predstavnike vlada, parlamenata, privatnog sektora kao i predstavnike iz akademskog miljea sa ciljem razmjene mišljenja o regionalnoj i globalnoj bezbjednosti. U fokusu diskusije biće nove strategije i instrumenti zajedničke evropske odbrambene i sigurnosne politike, uključujući koncept udruživanja i dijeljenja, pametnih nabavki, restrukturiranja evropske odbrambene industrije, te novi pristupi planiranja NATO kolektivne odbrane, kao i koncepti hibridnog ratovanja i sajber odbrane.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.