EU web forum

Radulović: Početak konstruktivnog dijaloga nevladinog sektora i države

Crna Gora je dosta postigla u procesu evropskih evropskih integracija za tri godine - ocijenio je predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović, dodajući da uvijek postoji mogućnost da se postigne još više. Osvrćući se na saradnju civilnog sektora i Vlade, Radulović je rekao da ona može biti bolja, te da vjeruje da će biti unaprijeđena u narednim godinama.
Radulović: Početak konstruktivnog dijaloga nevladinog sektora i države
Portal AnalitikaIzvor

„Mislimo da Vlada treba da poveća transparentnost i otvorenost prema svim onim dokumentima koji se tiču procesa pregovora sa jedne strane i da svaku kritiku nevladinog sektora shvate kao doprinos i dobru volju, a ne kao napad na državne institucije. Kad ukazujemo da nešto nije u redu to je zbog želje da te institucije rade bolje, da promijene svoje prakse i unaprijede ih za dobrobit svih građana“, istakao je Radulović na dvodnevnoj konferenciji „Saradnja države i civilnog društva u procesu evropskih integracija” , koja je danas završena u hotelu „Avala Resort and Villas“ u Budvi.

Dosadašnji tok konferencije Radulović je ocijenio kao izuzetno dobar što, kako kaže, potvrđuje prisustvo šest ministara država regiona zaduženih za evropske integracije, kao i brojni predstavnici javnog sektora, medija i civilnog društva.

„Ovo je potvrda da naše civilno društvo, naša organizacija i partnerske organizacije iz regiona imaju veliki kredibilitet i ugled kod naših partnera iz vladinih institucija, da su prepoznali u onome što radimo nešto vrijedno respekta i da su iz tog poštovanja ovdje bili danas prisutni, da otvoreno razgovaramo o problemima i neugodnim stvarima koje muče odnose vlade i nevladinog sektora. Ovo je samo početak, prva godina. Nadam se da će u narednim godinama produbiti ovaj dijalog, da bude dosta kritičkog osvrta prema onome što vlade regiona rade i to je nešto zbog čega smo se danas okupili i čini mi se da smo ostvarili taj cilj“, rekao je Radulović.

Regionalna konferencija, koja je održana juče i danas je završni događaj u okviru projekta „Regionalna konvencija o evropskoj integraciji”, koju su u prethodnom periodu realizovali Evropski pokret u Crnoj Gori u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji, Evropskim pokretom u Albaniji i Istraživačkim centrom za spoljnu politiku Slovačke, uz finansijsku podršku Njemačkog pakta za stabilnost i Međunarodnog višegradskog fonda.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.