Literatura

NOVA KNJIGA: "Fukoovo klatno", remek-djelo Umberta Eka

Detektivsku priču, koja je istovremeno uvod u fiziku i filozofiju, kao i uzbudljiva analiza ludila i mudrosti, otkrićete u remek-djelu Umberta Eka "Fukoovo klatno" koju je objavila Izdavačka kuća Nova knjiga.
NOVA KNJIGA: "Fukoovo klatno", remek-djelo Umberta Eka
Portal AnalitikaIzvor

Raznovrsni likovi i bogatstvo podataka, mistika, tajna društva, filozofija, fizika - dio su Ekove višeslojne semiotičke avanture koja obuhvata cjelokupnu ljudsku istoriju. Tri milanska urednika iz zabave stvaraju teoriju - intelektualnu igru koju ambiciozno nazivaju "Plan". Naime, oni sakupljaju mistična znanja o povezanosti Vitezova Templara sa drugim okultnim grupama od drevnog do savremenog doba. Prave mapu na kojoj je ucrtana geografska tačka iz koje se sve sile na Zemlji mogu kontrolisati. Postavljaju je iza Fukoovog klatna u muzeju tehnike u Parizu. Ali, igra prestaje da bude šala kada i postaje opasno stvarna, a smrt vreba na svakom koraku. Okultne grupe, uključujući sataniste, u želji da se domognu Plana idu toliko daleko da ubiju jednog od urednika...

Italijanski pisac i filozof Umberto Eko svjetsku slavu stekao je prvim romanom "Ime ruže", po kojem je snimljen i istoimeni film. Uslijedio je njegov drugi roman Fukoovo klatno, koji je prvi put objavljen 1988. godine, a godinu dana kasnije objavljen je i na engleskom jeziku. Umberto Eko poznat je i kao estetičar, semiolog, teoretičar književnosti, esejist i istoričar srednjeg vijeka. Radi kao profesor semiotike na Univerzitetu u Bolonji.

Knjige Umberta Eka, koje često uključuju stvarne istorijske ličnosti i tekstove, "Praško groblje" i "Fukoovo klatno", u izdanju Nove knjige možete naći u svim Gradskim knjižarama ili naručiti putem sajta www.novaknjiga.com.

1109fukoovo1
Portal Analitika