Kultura

Počeo 4. Međunarodni festival lutkarstva

Četvrti međunarodni festival lutkarstva počeo je sinoć izvođenjem predstave "Ledeno srce" Pozorišta lutaka iz Mostara u KIC-u "Budo Tomović" u Podgorici i kratkim obraćanjem počasnog ambasadora festivala, princa Nikole Petrovića-Njegoša.
Počeo 4. Međunarodni festival lutkarstva
Portal AnalitikaIzvor

U programu povodom otvaranja nastupile su članice Kulturnog centra "Bjuti" i solisti: Jovan Aleksić, Katarina Radulović, Milutin Radulović, Jadranka Đurišić i Pavle i Ksenija Bogićević.

Pored Bosne i Hercegovine, na festivalu će se predstaviti pozorišta i trupe iz Crne Gore, Bugarske, Srbije i Albanije. Podgorica je i ove godine centar festivalskih zbivanja, a predstave će, biti igrane još u Herceg Novom, Ulcinju, Rožajama i Tuzima.

Drugog dana Festivala na programu je predstava Gradsko pozorište iz Podgorice izvešće "Bajku o ribaru i ribici" u sali DODEST u terminima od 18 i 20 časova. Organizatori za danas najavluju i programa "Za djecu je dobro pozorište" u Herceg Novom, gdje će se igrati predstava "Ledeno srce".

Teatar A iz Sofije igraće sjutra "Ružno pače" u sali DODEST u 18 i 20 časova, a dan kasnije u Velikoj sali podgoričkog KIC-a na programu je "Radoznalo slonče" Pozorište za decu iz Kragujevca.

Posljednjeg dana festivala, 13. septembra, Albanski nacionalni dječji centar i lutkarsko pozorište iz Tirane izvešće "Guliverove avanture" u Velikoj sali KIC-a od 18 časova, a dva sata kasnije na istom mjestu biće van konkurencije igrana "Snežana i sedam patuljaka" koju igraju mali polaznici Školice glume Davora Dragojevića.

Izložba figurica i slika Dušanke Dude Božović "Sva lica osmijeha" biće otvorena u holu KIC-a tokom cijelog festivala.

Kada je riječ o drugim crnogorskim gradovima, sjutra u Rožaje dolazi "Radoznalo slonče" Pozorišta za decu iz Kragujevca, koje će nastupiti u Centru za kulturu od 15 časova.

U Ulcinju će u Centru za kulturu sjutra od 17 časova gostovati Albanski nacionalni dječji centar i lutkarsko pozorište sa "Guliverovovim avanturama".

Posljednja predstava festivala biće izvedena u KIC "Malesija" u Tuzima od 11 sati, kada će najmlađa publika takođe moći da pogleda "Guliverove avanture".

O nagradama će odlučitavti međunarodni stručni žiri koji čine reditelj i dramaturg Goran Bulajić, zatim prof. dr Fatma Kečeli sa katedre za pozorište Univerziteta Duzdže u Turskoj i glumica i direktorica Dečjeg pozorišta iz Subotice Marta Aroksalaši. Članovi dječjeg žirija su podgorički osnovci, polaznici škole glume DC klub: Andrej Dlabač, Matija Đaletić, Novak Nikolić, Marija Jovićević, Milica Bulatović, Nikolaj Kaluđerović, Viktor Vukčević, Marko Vučinić, Ksenija Babović, Jovan Radulović, Marija Adamović, Dina Nikolić, Ljubica Đurković, Jelena Boljević, Dara Stojanović, Viktor Dlabač, Adrijana Albijanić i Manja Dragojević.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.