EU web forum

Umjetnička razmjena u Baru

NVO Mladiinfo Montenegro, u saradnji sa NVO Magija u savremenom svijetu iz Češke republike i NVO Adamastor iz Portugalije sprovodi razmjenu mladih od 1. do 13. septembra 2015. godine u mjestu Petovića Zabio, Bar.
Umjetnička razmjena u Baru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Projekat “Artivity” okupio je tridesetak učesnika iz Crne Gore, Portugalije i Češke, koji kroz umjetničke aktivnosti žele da razviju praktične životne sposobnosti.

„Artivity“ je umjetnička razmjena čiji je cilj da tokom 12 dana koristi kreativnost kao sredstvo za razvijanje vještina organizacije, upravljanja i rješavanja problema kroz fotografiju, video produkciju, slikarstvo, teatar i druge umjetnosti.

Tokom obuke mladi uzrasta od 18 do 30 godina iz tri države razvijaju sposobnosti i vještine koje će im koristiti pri zapošljavanju u raznim oblastima, kako bi se postepeno smanjivala nezaposlenost mladih ljudi u Evropi. Akcenat aktivnosti je na umjetničkom pristupu pomoću kojeg će se stimulisati kreativno razmišljanje, radi poboljšanja efikasnosti u bilo kojoj poslovnoj oblasti ili profesiji.

Pomoću fotografije, video produkcije, umjetničkih instalacija, interaktivnog slikanja i crtanja, kao i pozorišne umjetnosti, učesnici uče kako da rješavaju sporne situacije u svakodnevnom životu, savladaju principe međunarodne saradnje, rad u grupama, kao i kako da prevaziđu kulturne razlike. Kao rezultat aktivnosti, učesnici će pripremiti zajednički performans i video, a tokom razmjene biće organizovana i tri izleta.

Projekat „Artivity“ je finansiran iz sredstava Evropske unije, kroz program Erazmus plus, posredstvom Nacionalne agencije Češke republike.

Portal Analitika