EU web forum

Kampanja „#M(n)eActive“ povodom obilježavanja Evropske nedjelje sporta

Povodom prvog obilježavanja Evropske nedjelja sporta (od 7. do 13. septembra), NVO Montebasket, u saradnji sa Fakultetom za sportski menadžment Univerziteta Donja Gorica i NVO SPES, i uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, organizuje kampanju #M(n)eActive vjerujući da je u evropskom miljeu vazna i ova naša crnogorska inicijativa.
Kampanja „#M(n)eActive“ povodom obilježavanja Evropske nedjelje sporta
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Evropsku nedjelju sporta je inicirala Evropska komisija s ciljem promovisanja sporta i fizičkih aktivnosti u Evropskoj uniji.

Kampanjom #BeActive se žele podstaći Evropljani na fizičke aktivnosti, jer oni u njima sve manje učestvuju, što negativno utiče na njihovo zdravlje i dobrobit, ali isto tako i na društvo i privredu u cjelini, saopštili su organizatori.

U okviru kampanje #M(n)eActive biće održane:

• Dvočasovna demonstracija sportsko-rekreativnih aktivnosti (karate, šah, tango, tenis, stoni tenis, košarka, kik boks), uz mogućnost da se i građani/ke u njima oprobaju (srijeda, 9. septembra na podgoričkom Trgu Republike, sa početkom u 17 časova), 

• Konferencija na kojoj će se razgovarati o vaspitno-obrazovnoj funkciji sporta i školskom i univerzitetskom sportu u Crnoj Gori (četvrtak, 10. septembra u amfiteatru AS na UDG-ju, sa početkom u 17 časova), nakon koje će biti organizovan čas zumba plesa.

Sportsko-rekreativne aktivnosti će demonstrirati sportisti i sportistkinje koji se aktivno bave sportom i postižu zapažene uspjehe, kao i licencirani instruktori i instruktorke plesa, dok će učesnici konferencije  biti predstavnici relevantnih institucija u našoj zemlji, osobe kompetentne da govore o sportu i fizičkoj aktivnosti.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.