EU web forum

Osnivači EU traže promjenu pravila o azilu

Italija, Njemačka i Francuska potpisale su danas zajednički dokument u kojem su pozvali na preispitivanje aktuelnih propisa Evropske unije o azilu i na “fer” raspoređivanje izbjeglica unutar EU.
Osnivači EU traže promjenu pravila o azilu
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima agencije Rojters, koja se poziva na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Italije, u dokumentu je navedeno da je aktuelna emigrantska kriza “jasno pokazala ograničenja i nedostatke” važećih pravila o azilu, koji su regulisani Dablinskim propisima.


Njemačka, Italija i Francuska (tri od šest zemalja osnivača EU) zatražile su u dokumentu od EU “snažan odgovor na krizu” i najavile da žele da se o njihovom prijedlogu raspravlja na predstojećem zasijedanju Savjeta ministara EU, u Luksemburgu 4. i 5. septembra.

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.