Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Slavici i Nadi po knjiga iz "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas Slavicu Kaluđerović i Nadu Đurović sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Slavici i Nadi po knjiga iz "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Slavica je dobitnica knjige "Zvijezde sijaju sa neba", dok je "Kradljivica knjiga" pripala Nadi.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

1808zvijezdeSidni Šeldon: Zvijezde sijaju sa neba

Ovim romanom Sidni Šeldon se vraća moćnim klasičnim temama koje su od njega napravile jednog od najpopularnijih i najprodavanijih autora na svijetu. A u Lari Kameron kreirao je svoju najupečatljiviju, bogato oblikovanu heroinu do danas.

Lara je američka princeza, milijarderka, ikona glamura i uspjeha - i za žene i za muškarce. Prelijepa, ali nesigurna, nemilosrdna a ranjiva. Lara se brutalno borila da postigne sve, ali ipak želi još.

U zasljepljujućem svjetskom okruženju od Londona do Njujorka, od Rinoa do Rima, ona će naći sve što je ikada željela...

1808kradljivicaMarkus Zusak: Kradljivica knjiga

Nacistička Njemačka 1939. godine. Zemlja zadržava dah. Smrt nikada nije imala toliko posla.

Devetogodišnjoj djevojčici Lizel roditelji su odvedeni u koncentracioni logor. Brigu o njoj vodi starateljska porodica koja živi u predgrađu Minhena, u ulici Himel. Njena velika strast su knjige i ne može da odoli a da ih ne ukrade.

Uz pomoć svog staratelja uči da čita i dijeli ukradene knjige sa svojim susjedima tokom bombardovanja, kao i sa Jevrejem koji je sakriven u njenom podrumu.

Nevjerovatna priča o sposobnosti knjiga da nahrane dušu.

Portal Analitika