Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja "Nove knjige" za dvije dame

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas Anu Đurović i Milicu Milović sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja "Nove knjige" za dvije dame
Portal AnalitikaIzvor

Knjiga "Dijalog" pripala je Milici, dok je "Lijek smrti" dobila Ana. Oba naslova mogu senaći u jednoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

Kler Vase: Dijalog

Knjiga koja je namijenjena svima - filmskim kritičarima, sineastama i filmofilima.

Osvrti na jezik, dijalog, odnosno govor koji je ušao u umjetnost koja se rodila nijema.

Otkrićete kako je, zapravo, govor uticao da jezik filma dobije potpuno novo značenje.

lijekDžejms Dašner: Lijek smrti

Posljednji dio trilogije "Lavirint".

Bilo je iskušenja, bilo je i izdaja, ali Tomas je uspio da preživi i Zgarište. Da li su Ogledi najzad završeni?

Opaki tvrde da su nadomak otkrića lijeka koji će spasti svijet - a za to im je potreban Tomasov um. Lagali su ga i mučili, oduzeli mu sjećanja, zatočili ga na Ledinu i protjerali kroz sprženu zemlju, pobili mu prijatelje.

Može li im vjerovati poslije svega?

Portal Analitika