Literatura

ATAK: Drugi poziv za besplatni kurs "Književnost i transformacije"

Alternativna teatarska aktivna kompanija (ATAK) objavila je drugi poziv za tromjesečni besplatni kurs "Književnost i transformacije" u okviru projekta "Tačka - crta", koji je otvoren do 1. septembra.
ATAK: Drugi poziv za besplatni kurs "Književnost i transformacije"
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, zbog naknadnog interesovanja za taj kurs prijave se mogu slati i tokom avgusta.

U okviru kursa "Književnost i transformacije" biće održana predavanja, tribine i razgovori sa eminentnim crnogorskim i regionalnim piscima, u okviru različitih književnih žanrova - proze, drame, poezije i novinskog teksta. Kurs će voditi književnik i dramaturg Vasko Raičević, a među autorima koji će jednom nedjeljno gostovati u programu biće, pored ostalih, Andrej Nikolaidis (Crna Gora), Faruk Šehić (BiH) i Damir Šodan (Hrvatska). Da biste se prijavili na kurs, potrebno je da do 1. septembra pošaljete radove na minimum dvije, a maksimalno deset stranica, i kratke biografije na e-mail adresu: writingatak@gmail.com.

- Ideja za književnim kursom proizašla je iz namjere da se utiče na jačanje intelektualnog bića našeg društva i njegov senzibilitet ka umjetosti. Nizom predavanja i tribina, kroz direktnu komunikaciju polaznika sa autorima, pokušaćemo da analiziramo stvaralački postupak kroz nekoliko književnih tema i žanrova, konsultujući konkretne primjere iz domaće i svjetske literature - ističu iz ATAK-a.

Termini održavanja kursa biće definisani nakon odabira kandidata. Na kraju kursa, radovi polaznika biće objavljeni i distribuirani širom zemlje i regiona.

ATAK organizuje program "Književnost i transformacije" u partnerstvu sa Fondom za aktuvno građanstvo - fAKT, u okviru projekta "De facto strong" koji je finansiran posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility.

Portal Analitika