Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja "Nove knjige" Vojki i Jeleni

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja "Nove knjige" Vojki i Jeleni
Portal AnalitikaIzvor

Dobitnica knjige "Avanture nevaljale djevojčice" je Vojka Vujović dok je "Raskršća" dobila Jelena Čupić.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

Mario Vargas Ljosa: Avanture nevaljale djevojčice

knjiga2

"Avanture nevaljale djevojčice" je fantastičan ljubavni roman koji govori o pravoj potpunoj ljubavi koja traje za cijeli život. Ljubavi koja traje baš zbog toga što se druga osoba prihvata sa svim svojim vrlinama i manama. 

Mladom Peruancu Rikardu ostvario se san iz najranijeg djetinjstva. Napušta svoj rodni grad Limu i odlazi u Pariz. U Parizu sreće svoju ljubav iz mladosti koja će izmijeniti njegove planove. Iako je Čileanka sušta suprotnost Rikarda, on ne odustaje od nje.

Dok je zanosna Čileanka spremna da gazi preko ljudi da bi ispunila svoje ambicije i obezbjedila materijalnu sigurnost, bježeći od prepuštanja iskrenim emocijama, Rikardo nije pretjerano ambiciozan, ali je željan ljubavi i mirnog porodičnog života.

Vilijam Pol Jang: Raskršća

knjiga1

Iako je cijena pobjede bila visoka, egoista Entoni Toni Spenser je ponosan što je ostvario poslovni uspjeh i što se nalazi na vrhuncu svoje moći.

Izliv krvi u mozak ostavlja Tonija u komi. Budi se u nadrealnom svijetu koji podsjeća na njegov zemaljski život, lijep i korumpiran.

U tom svijetu Toni vodi životopisne razgovore s ljudima za koje vjeruje da su dio njegove podsvijesti. On prati njihova uputstva u nadi da će ga ona povesti do autentičnosti i, možda, iskupljenja.

Ova avantura ga upliće u duboke veze sa drugim ljudima, gdje je u stanju da vidi njihovim očima i proživljava njihova iskustva.

Hoće li ovi neočekivani događaji dovesti do toga da Toni preispita svoj život i shvati da je izgradio kulu od karata na otrovnim temeljima slomljenog srca? Hoće li imati hrabrosti da donese važnu odluku koja može da poništi tešku nepravdu koju je napravio prije nego što je pao u komu? 

Portal Analitika