Literatura

Trilogija Džejmsa Dašnera u izdanju Nove knjige

Za ljubitelje avanture i naučno-fantastičnog žanra izdavačka kuća Nova knjiga pripremila je i posljednji dio trilogije američkog autora Džejmsa Dašnera roman “Lijek smrti”.
Trilogija Džejmsa Dašnera u izdanju Nove knjige
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Džejms Dašner je uzbudljivu trilogiju počeo romanom “Lavirint nemoguće bjekstvo”, nastavio je u “Zgarištu nemoguć prolaz”, i završio sa “Lijekom smrti”.

U prvom dijelu trilogije upoznajemo se sa Tomasom i Ledinašima, koji su uspijeli da prežive na Ledini i pobjegnu iz Lavirinta. Bili su sigurni da je bjekstvo iz Lavirinta kraj. Ali to je bio samo početak, jer Tomas i Ledinaši su imali samo dvije nedjelje da pređu Zgarište - sprženi dio plante. Bilo je iskušenja, bilo je i izdaja, ali Tomas je uspio da preživii Zgarište. Da li su Ogledi najzad završeni? OPAKI tvrde da su nadomak otkrića lijeka koji će spasti svijet - a za to im je potreban Tomasov um. Lagali su ga i mučili, oduzeli mu sjećanja, zatočili ga na Ledinu i protjerali kroz sprženu zemlju, pobili mu prijatelje. Može li im vjerovati poslije svega?

Do objavljivanja romana Lijek smrti, završnog dijela trilogije američkog autora Džejmsa Dašnera, ljubitelji avanture i naučno- fantastičnog žanra mogli su uživati u prva dva dijela trilogije: Lavirint nemoguće bjekstvo i Zgarište nemoguć prolaz. Kompletnu trilogiju u izdanju Nove knjige možete naći u svim Gradskim knjižarama ili poručiti putem sajta www.novaknjiga.com.

Portal Analitika