EU web forum

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo dio regionalnog programa

Povodom serije televizijskih emisija, priloga, novinskih tekstova i pitanja iz različitih medijskih kuća, a u vezi sa Nagradom EU za istraživačko novinarstvo, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori saopštava da je ova nagrada dio regionalnog programa podrške istraživačkom novinarstvu, a koju je ustanovila i kojom upravlja Evropska komisija (Direktorat za susjedsku politiku i pregovore o proširenju), saopštila je Delegacija EU u Crnoj Gori.
Nagrada EU za istraživačko novinarstvo dio regionalnog programa
Portal AnalitikaIzvor

Navode da nagradom administrira regionalno partnerstvo organizacija civilnog društva kojim koordinira Mirovni institut iz Ljubljane. Nagrada EU za istraživačko novinarstvo je osmišljena na način da se u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo organizuju godišnja takmičenja u periodu od tri godine.

- Odluka o nagradi 2015. godine u Crnoj Gori, kao i u svim drugim zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo, je donešena isključivo od strane nezavisnog žirija čiji su članovi lokalni novinari, predstavnici različitih medijskih kuća (slobodni novinari, trenutni i bivši novinari koji su radili/rade u Javnom servisu RTCG, TV Vijesti i Portalu Analitika). Sva pravila i procedure su u potpunosti ispoštovane prilikom sprovođenja projekta -- navodi se u saopštenju.

Za sve detaljne upite o projektu, potrebno je obratiti se korisnicima sredstava ovog projekta koji su jedini vlasnici samog projekta i njegovih rezultata.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori podsjeća da se EU pomoć dodjeljuje za dobrobit društva u cjelini, bez obzira na politička opredjeljenja, sa ciljem pružanja podrške Crnoj Gori u njenim pripremama za članstvo u Evropskoj uniji.

 

Portal Analitika